• Notícies
  • El dia a dia
jugant-equip-1.jpg

En un dia molt plujós el nostre espai de pati (grup Freinet -11 anys-), després d'esmorzar, l'hem dedicat a jugar a jocs de taula, en equip, seguint les normes del joc, acceptant la derrota i aprenent dels errors.

Continuar llegint

estadistica-1.jpg

Cada mes canviem el calendari del grup. Amb els dies del mes passat hem fet estadística. Hem volgut saber quin temps hem tingut, i per això hem fet un diagrama de barres.

Continuar llegint

aprenent-a-menjar.jpg

La bona alimentació és una necessitat básica de tots els infants que els permet créixer, desenvolupar-se i disposar d'una bona salut.

Continuar llegint

el-descans-1.jpg

Alguns nois i noies de 14 i 15 anys gaudeixen del seu temps de descans, després de dinar, a la terrassa de l'Escola que és un espai que van fent seu.

Continuar llegint

ens-agrada-la-musica-1.jpg

Molt es parla sobre els beneficis de la música com un poderós relaxant, però la música va més enllà perquè afavoreix els petits en l'àrea intel·lectual, auditiva, sensorial, motriu, els mecanismes del llenguatge, la socialització i l'increment de l'autoestima.

Continuar llegint

ombra-1.jpg

El grup Walkie-talkie vam parlar de les ombres i de les seves diferències en funció de l'hora i la posició del Sol al llarg del dia.

Continuar llegint

valors-1.jpg

Els grups Slider i Hasthag ha fet una activitat que porta el títol "El Bé comú: Axiologia i valors" que ha estat conduïda per dos estudiants de Pedagogia de la UB, dins el Projecte APS Compartim Idees.

Continuar llegint

txarango.jpg

A Espai Sonor vam treballar la música com a eina de transformació social. Ho vam fer a partir del treball del grup Txarango que té molt d'èxit entre nosaltres, els Grups Emoticona (12 anys), FM (13 anys), Hashtag (14 anys) i Slider (15 anys).

Continuar llegint

talentscientifics2.jpg

Després de molts mesos de treball i preparació, avui els grups Cinema (8 anys) i Email (9 anys) hem presentat els nostres projectes d'investigació científica del Sol i la Lluna al CosmoCaixa, concretament al certamen dels Petits Talents Científics.

Continuar llegint

curriculum1.jpg

Assitim a l’acte ‘Del currículum competencial a la transformació educativa’ celebrat a l’Auditori del Cosmocaixa, organitzat conjuntament pel centre UNESCO de Catalunya, el Departament d’Ensenyament, la Fundació Jaume Bofill, Rosa Sensat, la Federació de Moviment de Renovació Pedagògica, el Consorci d’Educació i la Diputació de Barcelona.

Continuar llegint

Ginesta3.jpg

Aprofitant la Sortida Comarcal i l'anada a Castelldefels, el passat divendres, els grups Tele i Reporters van fer una trobada amb els grups Feria de Abril i San Fermín, respectivament, corresponsals de l'escola La Ginesta, amb els quals mantenen correspondència escolar, dins el marc del Projecte Fènix.

Continuar llegint

bett1.jpg

El Bett és la primera fira de l’any en el panorama de la tecnologia educativa, que agrupa a 850 empreses líders, a 103 noves empreses, a més de 34.700 assistents (131 països representats) de la comunitat educativa global, que es reuneixen per celebrar, trobar inspiració i debatre sobre el futur de l’educació, així com sobre el paper que la tecnologia i la innovació tenen per permetre que tots els educadors i els alumnes prosperin.

Creuen en la creació d’un futur millor, transformant l’educació. La seva missió és reunir persones, idees, pràctiques i tecnologies perquè els educadors i els estudiants puguin assolir el seu potencial.

Continuar llegint

h2oh1.jpg

Els alumnes dels grups Magazine (10 anys) i Fax (11 anys) hem anat al Cosmocaixa a visitar l'exposició H2Oh! Descobreix els secrets de l'aigua de la teva ciutat, de l'obra social la Caixa i Aigües de Barcelona. 

Mitjançant diferents plafons i activitats interactives, vam seguir aprenent les propietats físiques de l’aigua líquida, i l’íntima relació que hi ha entre l'aigua i tots els éssers vius.

Continuar llegint

Explorem.jpg

La manipulació i l'experimentació en els infants és un fet innat, tenen la necessitat d'explorar el seu món, observant i investigant el seu entorn, cosa que els permet anar entenent la seva realitat. 

Continuar llegint

1erdia-2.jpg

Per tal de fer més festiu el primer dia de curs i gaudir dels parcs que tenim al voltant de l'Escola, els grups de 8 a 11 anys ens hem desplaçat a esmorzar i alliberar emocions al Parc de la Tamarita, al Passeig Sant Gervasi, on hem pogut també practicar alguns esports!

Continuar llegint

patata-2.jpg

Tot va començar, en els grups Telèfon i Walkie-talkie, quan vam tenir unes patates grillades. Vam decidir plantar-les, a veure què passava.

Continuar llegint

museu-sport3.jpg

Els grups Cinema (8 anys), Email (9 anys), Magazine (10 anys) i Fax (11 anys) ens hem desplaçat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samarach per participar en el BCN Sports Film-Barcelona International FICTS Festival, on hem treballat els valors de l’esport a través del cinema.

Continuar llegint

vilaflorida1.jpg

A partir de l'aportació matemàtica d'un company del nostre grup, el grup Fax (11 anys), ens hem desplaçat als Jardins Vil·la Florida a resoldre diferents enigmes.

Continuar llegint

anamorfismes1.jpg

Els Grups Cinema (8 anys) i Emoticona (12 anys) hem començat un projecte junts per estudiar els anamorfismes, una manera de fer que les matemàtiques "entrin pels ulls". 

Continuar llegint

amazones2.jpg

Més de 100 espècies conviuen en aquest espai que simula l'ecosistema de l'Amazones, un ecosistema que ens queda molt lluny però que cal preservar pel sosteniment del planeta Terra.

Continuar llegint

pi1.jpg

El Grup Fax (11 anys), a partir d'una proposta dels companys més grans de l'Escola i per celebrar el Dia Pi, celebració que commemora la constant matemàtica π (pi) -El Dia Pi se celebra el 14 de març (en el format de calendari mes/dia, 3/14 que representen els tres dígits més representatius de la constant)-, hem escrit un Pi-relat que és un microconte on s'amaga el nombre Pi (cada paraula, ordenadament, ha de tenir la quantitat de lletres dels dígits de Pi).

Continuar llegint

colaboracion.jpg

Les reunions que estem fent durant aquest mes de gener són una gran oportunitat per construir una col·laboració activa i una comunicació fluïda per un objectiu comú.

El benestar i l’educació dels nens i nenes, dels nois i noies de l’escola.


Continuar llegint

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

934 177 657

934 177 658