• Notícies
  • El dia a dia

Els Projectes

Des dels 3 anys fem projectes on el repte proposat s'ha d'assolir, tot treballant en petits grups de manera col·laborativa i amb habilitats socials que es van guanyant.

Continuar llegint

TENIM UN REPTE!

Quan hem arribat al nostre grup (tenim 5 anys), hem trobat que tots els nostres colors estaven barrejats; i les nostres caixes estaven buides.

Continuar llegint

La música

La música és un art de la naturalesa i humà, des dels inicics del despertar intel·lectual, que només cal desvetllar.

Continuar llegint

"El món marí": un projecte sobre els animals del mar

Els nens i nenes dels grups 1968 i Commodore 64, representem davant d’altres grups de l’Escola "El món marí", el producte final d'un projecte sobre els animals del mar on han treballat, entre moltes altres coses, l'expressió teatral i corporal, l'educació visual i plàstica i la música.

Continuar llegint

Mens sana in corpore sano!

Dins del desenvolupament de les competències en Educació física els nois i noies de 10 i 11 anys (g. Irrepetibles i g. Freinet) realitzen una Cursa d'Orientació pel Parc de l'Oreneta (Barcelona).

Continuar llegint

Videoconferència amb amb el Lucile Packard Children's Hospital (Stanford)

Els grups 1968 i Commodore 64 (8 i 9 anys) amb els alumnes de HTH (Califòrnia) que estan a la nostra Escola desenvolupant el seu programa de Internship, hem tingut la oportunitat de realitzar una videoconferència amb el Lucile Packard Children's Hospital (Stanford) per seguir amb el nostre projecte sobre el cos humà. Hem parlat amb una teacher assistant i ens ha resolt molts dels dubtes que se'ns havien generat.

Continuar llegint

Enginy (in)visible, conferència a càrrec de Núria Salan

Els grups Irrepetibles (10 anys), Freinet (11 anys), Five (12 anys) i Zero (13 anys), vam assistir a la conferència Enginy (in)visible, a càrrec de Núria Salan, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i avui ho volem compartir.

Continuar llegint

ART MATEMÀTIC

Què passa quan l'art es fusiona amb la ciència? Hem visitat, al CosmoCaixa, l’exposició d’escultures impossibles de Rinus Roelofs.

Continuar llegint

L'educació forma ciutadans competents capaços de canviar el món

Tens esperit científic? T'agrada la ciència i la tecnologia? Què és la programació? I saps què és la supercomputació? Vols ser un/a gran investigador/a? Juguem a programar? Què passaria amb l'aire de la nostra ciutat si tothom anés a treballar en bus? Què és una simulació? Per què serveixen les dades que extraiem d'una recerca?

Continuar llegint

Jaume Plensa: Sortida al MACBA

Els alumnes d'ESO, d'una banda els Grups Five i Zero, i d'altra banda, els Grups Mà i Freunde i Tech High, van realitzar una sortida al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, dins d'un projecte en l'àmbit artístic.

Continuar llegint

El meu cos és meu

Hem llegit el conte "El meu cos és meu" de Pro Familia Darmstadt i hem iniciat un  diàleg i una reflexió sobre la transgressió dels límits sexuals, de la importància d’expressar les necessitats i els desitjos, de la presa de consciència dels sentiments i emocions propis, del seu cos, etc.

Continuar llegint

Un tast d'un entrenament de gimnàstica artística

Partint del nostre plantejament que l'esport és una pràctica educativa, a nivell físic i mental, mai a nivell competitiu, i  independentment del gènere, els grups Irrepetibles (10 anys) i Freinet (11 anys) ens hem desplaçat al Club de Tennis de 'La Salut" on hi ha el Gràcia Gimnàstica Club, per a fer un tast d'un entrenament de gimnàstica artística.

Continuar llegint

Projecte Fem matemàtiques

Alumnes del grup Five han obtingut un diploma pels millors treballs del Projecte Fem matemàtiques que organitza el Districte de Sarrià Sant Gervasi per fomentar les vocacions científiques.

Les pomes

Els grup Monotip (4-5 anys) hem tastat i olorat 4 tipus diferents de pomes. Hem manifestat les nostres preferències  i hem compartit coneixements.

Continuar llegint

Viatge per conèixer escoles de renom californianes i intercanvi d’idees i conclusions amb la High Tech High

Els senyors Francesc Colomé i Marc Oliveras han viatjat a Califòrnia per tal de compartir amb la directora de High Tech High Chula Vista (HTHCV), Angela Guerrero, impressions sobre l’experiència d’aquest curs amb els projectes comuns realitzats pels alumnes dels dos centres i amb l’estada dels nostres alumnes de tercer i quart d’ESO a l’escola de San Diego.

Continuar llegint

Commemorem el Dia Mundial de l'Aigua

Commemorem el Dia Mundial de l'Aigua desenvolupant les nostres competències lingüístiques, des de la literatura catalana fins al llenguatge LEGO, el coneixement del medi, filosofia i les habilitats dins de l'àmbit social i cívic.

Continuar llegint

L'Escola a Betevé

Fruit de les sortides que els nostres alumnes fan quinzenalment per Barcelona ha estat aquest reportatge que s'ha emès al programa Catacrack de Betevé. 

Continuar llegint

taller sobre relacions afectives

Taller sobre relacions afectives

Els alumnes d'ESO, d'una banda els Grups Mà i Tech High i Freuende, i d'altra banda, els Grups Cinc i Zero, han fet un taller sobre relacions afectives, amb el suport del Punt d'Informació Juvenil.

Continuar llegint

Estripem paper de diari

El Grup Festa (1 any) treballem la psicomotricitat fina i fer la pinça tot estripant les fulles de paper de diari. Les rebreguem, fem boles, les llancem i experimentem com es belluguen si les bufem.

Continuar llegint

Conferència, d'un membre dels Mossos d'Esquadra, sobre Internet

Dins de l'activitat de filosofia, que s'inicia als 8 anys a la nostra Escola, i en la que treballem els valors socials i cívics, que ajuden a cada nen/a a créixer com a persona, amb autonomia i responsabilitat, el grup Freinet (11 anys) ha assistit a la conferència que ha fet, a l'Escola, un membre dels Mossos d'Esquadra.

Continuar llegint

El comptatge

El grup Cor (5 anys), hem experimentat què és el comptatge. I ho hem fet de dues manares: hem comptat globus (comptatge acústic) i hem jugat al dòmino (comptatge resultatiu a cop d'ull).

Continuar llegint

Mètode científic

El mètode científic és un procés que serveix per investigar allò que ens és desconegut, un procés que utilitza l'evidència i l'experimentació.

Continuar llegint

El vermicompostador

Els alumnes dels Grups Monotip i Coratge hem netejat el vermicompostador i hem posat els cucs que són els encarregats de fabricar un adob amb les restes orgàniques que els hi donem (peles de patata, fulles lletges d'enciam, crostons de pa, etc).

Continuar llegint

Assemblea de propostes

El grup Cor (5 anys) fem Assemblees de propostes. Quan acordem què cal millorar, ho dibuixem en la nostra llibreta per poder, després, valorar si ho hem aconseguit o no.

Continuar llegint

Treball matemàtic

Avui el nostre treball matemàtic ha consistit en un treball col·laboratiu, en petits grups de treball, a partir d'una activitat dissenyada amb l'Smartlab, la nostra pantalla interactiva.

Continuar llegint

Participem a unes Jordanes d'Atletisme al CEM La Mar Bella

El grup Commodore 64 (9 anys), el grup Irrepetibles (10 anys) i el grup Freinet (11 anys) vam participar en un Tast Atlètic, una jornada didàctica esportiva dirigida a alumnes amb l'objectiu de treballar diferents aspectes relacionats amb l'activitat física i l'esport i en concret amb l'atletisme.

Continuar llegint

Punt Verd

El grup Commodore 64, com a responsables del punt Verd, potenciem la sostenibilitat a l’Escola i fem un mural.

Continuar llegint

Jugant en equip

En un dia molt plujós el nostre espai de pati (grup Freinet -11 anys-), després d'esmorzar, l'hem dedicat a jugar a jocs de taula, en equip, seguint les normes del joc, acceptant la derrota i aprenent dels errors.

Continuar llegint

Fem estadística...

Cada mes canviem el calendari del grup. Amb els dies del mes passat hem fet estadística. Hem volgut saber quin temps hem tingut, i per això hem fet un diagrama de barres.

Continuar llegint

Aprenent a menjar

La bona alimentació és una necessitat básica de tots els infants que els permet créixer, desenvolupar-se i disposar d'una bona salut.

Continuar llegint

El descans

Alguns nois i noies de 14 i 15 anys gaudeixen del seu temps de descans, després de dinar, a la terrassa de l'Escola que és un espai que van fent seu.

Continuar llegint

Descobrim diferents sons. Ens agrada la música!

Molt es parla sobre els beneficis de la música com un poderós relaxant, però la música va més enllà perquè afavoreix els petits en l'àrea intel·lectual, auditiva, sensorial, motriu, els mecanismes del llenguatge, la socialització i l'increment de l'autoestima.

Continuar llegint

Explorem el món

La manipulació i l'experimentació en els infants és un fet innat, tenen la necessitat d'explorar el seu món, observant i investigant el seu entorn, cosa que els permet anar entenent la seva realitat. 

Continuar llegint

Celebrant el primer dia classe

Per tal de fer més festiu el primer dia de curs i gaudir dels parcs que tenim al voltant de l'Escola, els grups de 8 a 11 anys ens hem desplaçat a esmorzar i alliberar emocions al Parc de la Tamarita, al Passeig Sant Gervasi, on hem pogut també practicar alguns esports!

Continuar llegint

Del test al plat

Tot va començar, en els grups Telèfon i Walkie-talkie, quan vam tenir unes patates grillades. Vam decidir plantar-les, a veure què passava.

Continuar llegint

L'ombra bessona

El grup Walkie-talkie vam parlar de les ombres i de les seves diferències en funció de l'hora i la posició del Sol al llarg del dia.

Continuar llegint

El Bé comú: Axiologia i valors

Els grups Slider i Hasthag ha fet una activitat que porta el títol "El Bé comú: Axiologia i valors" que ha estat conduïda per dos estudiants de Pedagogia de la UB, dins el Projecte APS Compartim Idees.

Continuar llegint

Sortida comarcal al Museu Olímpic i de l’Esport

Els grups Cinema (8 anys), Email (9 anys), Magazine (10 anys) i Fax (11 anys) ens hem desplaçat al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samarach per participar en el BCN Sports Film-Barcelona International FICTS Festival, on hem treballat els valors de l’esport a través del cinema.

Continuar llegint

Entrevista dels alumnes a Txarango

A Espai Sonor vam treballar la música com a eina de transformació social. Ho vam fer a partir del treball del grup Txarango que té molt d'èxit entre nosaltres, els Grups Emoticona (12 anys), FM (13 anys), Hashtag (14 anys) i Slider (15 anys).

Continuar llegint

Resolució d'enigmes

A partir de l'aportació matemàtica d'un company del nostre grup, el grup Fax (11 anys), ens hem desplaçat als Jardins Vil·la Florida a resoldre diferents enigmes.

Continuar llegint

Petits Talents Cientifics

Després de molts mesos de treball i preparació, avui els grups Cinema (8 anys) i Email (9 anys) hem presentat els nostres projectes d'investigació científica del Sol i la Lluna al CosmoCaixa, concretament al certamen dels Petits Talents Científics.

Continuar llegint

Els anamorfismes

Els Grups Cinema (8 anys) i Emoticona (12 anys) hem començat un projecte junts per estudiar els anamorfismes, una manera de fer que les matemàtiques "entrin pels ulls". 

Continuar llegint

Experiència al CosmoCaixa

Més de 100 espècies conviuen en aquest espai que simula l'ecosistema de l'Amazones, un ecosistema que ens queda molt lluny però que cal preservar pel sosteniment del planeta Terra.

Continuar llegint

Hem escrit un Pi-relat per a commemorar la constant matemàtica π

El Grup Fax (11 anys), a partir d'una proposta dels companys més grans de l'Escola i per celebrar el Dia Pi, celebració que commemora la constant matemàtica π (pi) -El Dia Pi se celebra el 14 de març (en el format de calendari mes/dia, 3/14 que representen els tres dígits més representatius de la constant)-, hem escrit un Pi-relat que és un microconte on s'amaga el nombre Pi (cada paraula, ordenadament, ha de tenir la quantitat de lletres dels dígits de Pi).

Continuar llegint

Del currículum competencial a la transformació educativa

Assitim a l’acte ‘Del currículum competencial a la transformació educativa’ celebrat a l’Auditori del Cosmocaixa, organitzat conjuntament pel centre UNESCO de Catalunya, el Departament d’Ensenyament, la Fundació Jaume Bofill, Rosa Sensat, la Federació de Moviment de Renovació Pedagògica, el Consorci d’Educació i la Diputació de Barcelona.

Continuar llegint

Trobada amb els corresponsals de l'escola La Ginesta

Aprofitant la Sortida Comarcal i l'anada a Castelldefels, el passat divendres, els grups Tele i Reporters van fer una trobada amb els grups Feria de Abril i San Fermín, respectivament, corresponsals de l'escola La Ginesta, amb els quals mantenen correspondència escolar, dins el marc del Projecte Fènix.

Continuar llegint

Avui hem estat al Bett Show London 2018 (Creating a better future by transforming education)

El Bett és la primera fira de l’any en el panorama de la tecnologia educativa, que agrupa a 850 empreses líders, a 103 noves empreses, a més de 34.700 assistents (131 països representats) de la comunitat educativa global, que es reuneixen per celebrar, trobar inspiració i debatre sobre el futur de l’educació, així com sobre el paper que la tecnologia i la innovació tenen per permetre que tots els educadors i els alumnes prosperin.

Creuen en la creació d’un futur millor, transformant l’educació. La seva missió és reunir persones, idees, pràctiques i tecnologies perquè els educadors i els estudiants puguin assolir el seu potencial.

Continuar llegint

Volem el millor pels seus fills

Les reunions que estem fent durant aquest mes de gener són una gran oportunitat per construir una col·laboració activa i una comunicació fluïda per un objectiu comú.

El benestar i l’educació dels nens i nenes, dels nois i noies de l’escola.


Continuar llegint

Exposició H2Oh! Els secrets de l'aigua de la teva ciutat.

Els alumnes dels grups Magazine (10 anys) i Fax (11 anys) hem anat al Cosmocaixa a visitar l'exposició H2Oh! Descobreix els secrets de l'aigua de la teva ciutat, de l'obra social la Caixa i Aigües de Barcelona. 

Mitjançant diferents plafons i activitats interactives, vam seguir aprenent les propietats físiques de l’aigua líquida, i l’íntima relació que hi ha entre l'aigua i tots els éssers vius.

Continuar llegint

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

934 177 657

934 177 658