• Notícies
  • El dia a dia
  • Un taller amb denominació d'origen!

Un taller amb denominació d'origen!

On es troba la DOP Siurana? Com s'elabora l'oli d'oliva? Quina diferència hi ha entre l'oli d'oliva refinat i l'oli d'oliva verge extra? Què és un catador?  Aquestes han estat algunes de les qüestions que el Grup Freinet (11 anys) hem pogut resoldre, a partir del taller "Has begut oli?", organitzat i promogut per la DOP Siurana. 
Les experiències ens ajuden a entendre el què estem aprenent i a fixar els aprenentatges. Plantejar-nos qüestions i resoldre-les és la manera d'adquirir hàbits i competències, de pensar, de construir coneixement, de tenir criteri, de prendre decisions, etc.  
Amb l'ajuda d'un catador especialitzat, i a partir d'un treball cooperatiu, hem fet un tast per percebre les diferències sensorials entre l'oli d'oliva refinat i l'oli d'oliva verge extra, tot identificant-ne el seu color, els seus aromes i el seu sabor. 
Ha estat una activitat vivencial, pràctica i enriquidora, que ens ha ajudat a valorar la importància del patrimoni gastronòmic i agroalimentari, que tenim en el nostre territori i a esbrinar els beneficis de la dieta mediterrània en la salut.
 
 

Newsletter

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

934 177 658

Passeig de la Bonanova 7
08022 Barcelona