Arran d’una inclemència atmosfèrica, d’un vent inusual que va bufar a la ciutat de Barcelona i que va provocar unes quantes destrosses, vam trobar bases de fulla de palmera. Material que ha estat base en l’elaboració d’aquest projecte.
Observació i contextualització
Aquest material ens va servir inicialment per comentar amb els alumnes si venint cap a l’Escola havien notat alguna cosa diferent: -“el vent se m’emportava”, “hi havia motos caigudes pel terra”, “s’havia trencat una branca”, etc.
La proposta
A partir de les bases de fulla de palmera vam pensar què en podíem fer. Vam decidir convertir-les en carotes. Els vam demanar que durant els següents dies obrissin molt els ulls i busquessin objectes de la natura que poguessin ser ulls, nassos, boques, celles, etc.
Construïm les carotes
Entre tots vam recollir diferents objectes de la natura que van trobar en els trajecta cap a l’escola, en les sortides de cap de setmana amb la família, quan van anar al parc a jugar, o per casa.
Amb tots els materials i objectes que van portar es va realitzar una investigació que els va permetre descobrir el què eren; si eren fruits, llavors, fulles, tiges, etc.
El següent pas va ser preparar el material per construir les carotes. Primer vam netejar les bases de fulla i havent-los-hi donat forma amb la roba de sac, cada nen va anant creant el seu propi personatge amb els objectes trobats. Mentre la pintaven, se’ls hi va proposar que li posessin nom i se l’imaginessin.