Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
TOLERÀNCIA ZERO A LA DISCRIMINACIÓ
Aquest projecte forma part del Dia de la diversitat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i l’han realitzat els alumnes dels grups Hasthag i Slider (3r i 4t d’ESO). Consta de quatre fases:
- Una persona de l’organització ve a l’Escola a fer-nos una xerrada sobre els Drets Humans i a proposar-nos una sèrie d’activitats.
- En el dia mundial de la Diversitat els alumnes assisteixen durant un matí a una sèrie de tallers relacionats amb la diversitat.
- Una persona de l’organització torna a l’Escola per recordar i recopilar tot el s’ha tractat en les anteriors sessions. Els nois i noies han de triar un dret a tractar: van escollir la no discriminació en general.
- El grup ha d’escollir com representar-lo d’una manera creativa i imaginativa. Decideixen fer UN CURTMETRATGE. Preparen el guió del curt el qual el divideixen en els següents punts: introducció, discriminació per raça, discriminació per discapacitat física, discriminació per gènere, discriminació per aparença física, discriminació per sexe, discriminació per religió i cloenda.
UN PROJECTE DELS GRUPS SLIDER I HASHTAG
Un curtmetratge.
- Aprofundir a nivell teòric i pràctic el sentit dels Drets Humans.
- Ser conscients de diferents tipus de discriminació que imperen en la nostra societat, sobretot entre els adolescents.
- Reflexionar per poder fugir de prejudicis i diferents tipus de discriminacions.
Ordinador
Ha estat un projecte molt interessant perquè s’han treballat els Drets Humans d’una manera molt pràctica i vivencial.
Els nois i noies han treballat d’una manera molt autònoma, des de la tria del Dret Humà fins a la creació del curtmetratge. Cada petit grup d’alumnes ha fet una part del guió i ha representat un tipus de discriminació.
Considerem que el resultat final ha estat molt enriquidor perquè s’han posat de manifest molts i diferents prejudicis i tòpics arrelats a la nostra societat actual i això ens ha ajudat a reflexionar sobre on som i a on volem a anar per aconseguir fer un món millor.