Skip to main content

Exposició H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teva ciutat.

Els alumnes dels grups Magazine (10 anys) i Fax (11 anys) hem anat al Cosmocaixa a visitar l’exposició H2Oh! Descobreix els secrets de l’aigua de la teva ciutat, de l’obra social la Caixa i Aigües de Barcelona. 

Mitjançant diferents plafons i activitats interactives, vam seguir aprenent les propietats físiques de l’aigua líquida, i l’íntima relació que hi ha entre l’aigua i tots els éssers vius.

També vam veure el cicle urbà de l’aigua, és a dir, el camí que recorre pel proveïment urbà, des de la captació fins que torna al medi, un cop utilitzada, passant per les fases de potabilització, distribució, depuració d’aigües residuals i retorn al medi natural o reutilització. Per últim vam veure tot un seguit de reptes que el segle XXI ens planteja pel que fa a l’abastament d’aigua potable a l’entorn urbà, i vam aprendre que l’ús responsable que hem de fer de l’aigua ens pot permetre aconseguir un futur millor per a tots.

Aquesta exposició ens ha ajudat a aprofundir en el coneixement que ens permetrà resoldre el repte que ens hem proposat de crear un rec automàtic per a l’hort de l’Escola.