Skip to main content

Estripem paper de diari

El Grup Festa (1 any) treballem la psicomotricitat fina i fer la pinça tot estripant les fulles de paper de diari. Les rebreguem, fem boles, les llancem i experimentem com es belluguen si les bufem.

Darrera d’aquest exercici hi ha una pràctica que permetrà els nens i les nenes arribar amb èxit a fer coses tant imprescindibles com agafar un llapis, tallar amb tisores, etc.
Quan som grans no ens hi fixem amb la complexitat de moviments precisos que són necessaris per agafar una cullera, escriure o cordar-se el botons d’una camisa. Són actes quotidians que fem sense adonar-nos, els tenim automatitzats i el nostre cervell ha establert unes connexions infinitament treballades per fer-les a la perfecció i sense errors.
El cervell està en evolució, les connexions es van perfeccionant, establint, etc. Cal que el cervell conegui els músculs (com de fort o fluix cal que pressioni un objecte perquè el pugui agafar) i la seva relació entre el que veig i com ho agafo (percepció viso-motriu). La percepció visual es va perfeccionant amb el temps i la maduració.