Skip to main content

L’educació forma ciutadans competents capaços de canviar el món

Tens esperit científic? T’agrada la ciència i la tecnologia? Què és la programació? I saps què és la supercomputació? Vols ser un/a gran investigador/a? Juguem a programar? Què passaria amb l’aire de la nostra ciutat si tothom anés a treballar en bus? Què és una simulació? Per què serveixen les dades que extraiem d’una recerca?

 
Amb la visita al MateNostrum4, el superordinadors més potent d’Espanya, ens hem plantejat aquestes i d’altres qüestions. Tot això i més, ho hem pogut descobrir i investigar, dins del marc de la 2a Sortida comarcal. 
 
Com ens han dit en el Barcelona Supercomputing Center, «L’educació forma ciutadans competents capaços de canviar el món».
 
També, hem estat desenvolupant el nostre treball científic, d’observació, a partir de la realització del quadern de camp, a partir de les espècies botàniques del Parc de Pedralbes, des de l’heura, el til.ler fins al llorer… Alguns també han estat fent d’artistes fent un dibuix al natural de la font d’Hèrcules d’Antoni Gaudí, del 1884.