Skip to main content

La meitat de la meitat

LA MEITAT DE LA MEITAT

LA MEITAT DE LA MEITAT

De moltes de les coses que tenim al nostre abast en podem fer la meitat.

La Sofia ens ha portat uns tomàquets i amb ells, a l’hora de la Reunió treball, hem après moltes coses: què són, què en podem fer, quina forma tenen, quants tipus en coneixem, etc. Després de parlar-ne, hem decidit menjar-nos-els. Aleshores, se’ns ha plantejat un repte matemàtic. Si som 19 a tastar-los, i només tenim 3 tomàquets, com ho podem fer perquè tothom en pugui menjar? Cadascú ha argumentat què podríem fer (conversa matemàtica) i hem arribat a la conclusió que calia tallar-los per la meitat; i després, de cada tros, fer-ne una altra meitat, i una altra meitat,etc. De cada tomàquet hem aconseguit 8 trossos. Tots n’hem pogut menjar. Amb oli i sal… boníssims!

LA MEITAT DE LA MEITAT