Skip to main content

La màquina de cosir

La màquina de cosir

La màquina de cosir

El grup Aurum (9 anys) ens hem iniciat en el món de la costura amb màquina de cosir elèctrica per a nens.

Hem volgut cosir-nos un petit coíxí per a cadascú de nosaltres. Hem cosit a mà i amb la màquina de cosir i practicant punts bàsics com el punt recte, el punt enrere, el punt per embastar, el punt per sobrefilar, i molts altres.
Tasques com cosir o teixir tenen un gran valor pedagògic des de l’etapa d’educació infantil. Reforcen el desenvolupament d’habilitats importants com la motricitat fina, coordinació de moviments, la orientació espacial, permanència de l’objecte o la lateralitat. Desenvolupen la imaginació i el pensament àgil; qualsevol tasca d’artesania desperta els poders creatius, ajudant al nen a desenvolupar la imaginació. A més les activitats manuals tenen també la funció de preparar per a situacions que es poden presentar més tard en la vida i és que s’estableix una connexió entre la mobilitat dels dits i els pensaments flexibles i la generació d’idees. Cosir també afavoreix l’atenció plena; La naturalesa rítmica i repetitiva de cosir o teixir afavoreix l’atenció plena i la consciència de l’aquí i l’ara, amb tots els beneficis que això pot proporcionar per al nostre benestar.

La màquina de cosir

La màquina de cosir