Skip to main content

Explorem els sentits i creem saquets aromàtics…

La utilització dels sentits

Aquests darrers dies els nenes i nenes del Grup Llumeta (3 anys) hem estat fent saquets d’olor, infusions, melmelades, etc.

{jumi [components/com_jumi/files/sentits.php ]}

La importància de generar experiències i vivències mitjançant el propi cos i els sentits és vital per tal que l’infant es desenvolupi i configuri els seus patrons cognitius. L’entorn ens fa rebre sensacions i sentir les percepcions creant representacions del món exterior. Les sensacions i percepcions haurien de ser un element clau en qualsevol tipus d’aprenentatge, d’aquesta manera estaríem implicant el cos en totes i cadascuna de les propostes i podent oferir així un aprenentatge vivencial.

La utilització dels sentits influirà directament sobre els processos cognitius dels infants. La informació s’emmagatzema, organitza i pot ser utilitzada en el moment que sigui oportú. A partir d’aquestes informacions els infants poden adaptar-se al medi i transformar-lo.