Skip to main content

Experimentem

Experimentem

Experimentem

La magrana és una fruita típica de la tardor. L’hem observat, manipulat, olorat, explorat, estampat sobre el paper i inclús tastat. Els més petits han experimentat amb els sentits i han gaudit de la seva experiència.

L’experimentació és la base dels aprenentatges dels infants, l’hi donem molta importància i procurem fer diferents tipus d’aquestes activitats. Els infants exploren lliurement el material i objectes que tenen a l’abast afavorint el desenvolupament sensorial.

El paper de la mestra és preparar els materials i l’espai, ajuda però no controla el joc, la mainada juga lliurement explorant el que els hi ve de gust.

L’experimentació i l’observació són els mecanismes bàsics d’aprenentatge des del naixement. Els infants necessiten experimentar amb els objectes i els materials per descobrir-ne les qualitats, les propietats i els comportaments; i anar adquirint coneixements. Els aprenentatges es realitzen manipulant objectes, experimentant amb diferents materials que estimulen tots els sentits.

Els infants van descobrint el món que els envolta mitjançant els sentits. A l’Escola donem molta importància al desenvolupament sensorial i amb l’ajuda de diferents activitats, jocs, cançons, etc. treballem pel seu bon desenvolupament.

Experimentem