Skip to main content

25a Setmana de la Ciència. La ciència en primera persona.

25a Setmana de la Ciència. La ciència en primera persona.

Compartim un fragment del vídeo que els alumnes del Grup Bonsai (15 anys) han fet i editat per participar en la 25a Setmana de la Ciència.

{jumi [components/com_jumi/files/semanaciencia.php ]}

Amb la voluntat de fomentar vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat, a partir d’apropar els i les científiques a les escoles (participació simultània de 100 científics i científiques) els alumnes del Grup Bonsai (15 anys) participaran enguany en la «25a Setmana de la Ciència – La ciència en primera persona» que aquest any se celebra en format virtual.

L’activitat va a càrrec de científics que es dediquen a la investigació i que expliquen la seva tasca, tant des del vessant científic com del vessant humà.
La proposta és de 4 grans temes i nosaltres vam triar la «Genètica» L’activitat es fonamenta en diverses parts:

  1. Difusió d’un vídeo on el/la científic/a explicarà de forma didàctica:
    • La seva disciplina científica
    • Què investiga
    • Per què s’ha dedicat a la recerca
  2. Els alumnes faran arribar imatges del repte aconseguit (foto o vídeo) que els proposi el científic així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques.
  3. Hi haurà una connexió en línia amb cadascun dels/de les científics/ques, on els alumnes podran fer les preguntes relacionades amb la seva recerca i amb aspectes més personals.