Skip to main content

Carnestoltes

Carnestoltes

Carnestoltes

A l’Escola vivim i fem viure les tradicions!

Aquesta setmana celebrem Carnaval, i gaudim contents de la festa, El rei dels Poca-soltes ens ha portat alegria i ens ha donat unes consignes, que són ben esbojarrades, per a portar durant la setmana. L’últim dia, tots ens disfressarem. Avui hem fet Festa Grossa tot respectant les mesures de seguretat sanitària.

El pas del temps, amb el seu cicle d’estacions (tardor, hivern, primavera i estiu) imposa i determina un ritme a la natura, a la vida i a les activitats dels homes i de les dones. És a partir d’això que cada país i cada cultura celebra diferents festes i tradicions que vénen d’antic. Hi ha diverses hipòtesis sobre l’origen d’aquesta festa. Una explicaria el Carnestoltes com a celebració de l’hivern i de l’inici del bon temps. Una altra hipòtesi, provinent de la tradició cristiana, emmarca aquesta festa en els dies que precedeixen a la Quaresma. A diferència d’altres festes populars directament relacionades amb les estacions de l’any, coincidint amb els solsticis, el Carnestoltes té relació amb les fases de la lluna.

Carnestoltes

Carnestoltes

Carnestoltes