Skip to main content

Esports i gènere

Esports i gènere

Esports i gènere

Des de l’espai d’Educació Física hem parlat sobre la perspectiva de gènere en l’esport.

Els grups Kirigami(8anys), Craft (9 anys), Origami (10 anys), Bambú (11 anys), Flipbook (12 anys) i Zhi (13 anys) hem analitzat diversos mitjans de comunicació centrant-nos en les notícies esportives. Amb els resultats obtinguts hem vist com l’esport femení té molt menys ressó a la premsa, es mostren menys referents femenines i, a més, els sous que perceben les dones que es dediquen a l’esport professional està molt per sota del que guanyen els homes.

Finalment, ens hem qüestionat quins són els nostres ídols esportius. Veien les respostes, els i les alumnes s’han plantejat noves preguntes; No hi ha dones referents en les que ens puguem emmirallar? Les dones no guanyen medalles? Per què hi ha menys ressó de l’esport femení?…

Tot plegat ens ha portat a la creació d’una exposició per part dels alumnes dels grups, on volem donar visibilitat i retre homenatge a les dones esportistes que demostren que amb l’esforç de la seva feina es poden aconseguir grans resultats i ser referents nostres.

Esports i gènere

Esports i gènere