Skip to main content

El cos humà

El cos humà

El cos humà

Els nens i nenes del Grup Arbre (3 anys) hem encetat el projecte del cos humà perquè ens va semblar molt interessant quan vam començar a parlar-ne a la Reunió Treball que vam fer sobre la nina.

A partir d’aquí, no hem parat d’aprendre i descobrir-nos.
Tot observant-nos entre nosaltres, ens hem adonat que les nostres cares poden expressar diferents estats d’ànim. Això ens va conduir a treballar les emocions que sentim, posar-li nom i expressar-les, sigui amb paraules, gestos, sigui amb alguna manifestació artística.
Vam mirar retrats d’emocions de l’Artista Bill Viola i vam imitar les faccions.
Vam seguir investigant, fins a demostrar que, tot i que compartim algunes característiques, els nostres cossos són únics i irrepetibles. Per fer-ho, vam dur a terme diferents activitats: Mesurar-nos i crear una escala descendent amb les alçades dels infants, resseguir la nostra silueta a la sorra, observar-nos davant del mirall, etc. Fins que vam ser capaços de dibuixar el nostre cos.
Hem descobert que tenim un esquelet compost per ossos. Aquesta idea ens va dur a construir el nostre propi esquelet amb branques, ja que som el grup Arbre! Ens vam adonar que algunes branques no són flexibles, com els ossos, i que gràcies a l’esquelet ens mantenim drets.
Encara no hem acabat el projecte i seguim investigant, aprenent, fomentant l’autoconeixement i l’acceptació dels nostres cossos. Ho fem mitjançant el respecte i la tolerància i sempre amb propostes vivencials, ja que és la millor manera de consolidar els coneixements adquirits.

El cos humà

El cos humà