Skip to main content

Exposició Imaginary

Exposició Imaginary

Els i les alumnes dels grups Panda i Compostador (14 i 15 anys respectivament) van visitar l’exposició Imaginary que es fa enguany a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la FME (@FME), és una adaptació de l’exposició Imaginary de l’Institut d’Investigació Matemàtica d’Oberwolfach (Alemanya) promoguda el 2011 per la Real Sociedad Matemática Española.

Acompanyats pel professor Jordi Guàrdia de la @UPC i Manel Udina del @MMACA van visitar-la i van poder apropar-se a les matemàtiques des de perspectives que desconeixien fins al moment. En efecte, a més de veure la relació del Big Bang amb les singularitats, van manipular calidoscopis deltoidals del MMACA per aconseguir poliedres i van provar programes de disseny de tessel·lacions com el Morenaments o de visualització com el Surfer o el 3D-XplorMath.
Finalment van assistir a un taller on van descobrir com plegar una tira de paper en 7 parts iguals i van gaudir de trucs de matemàgia.
Però no tot s’acaba aquí!
A més, van veure que podien crear un relat literari inspirat en la visita i participar al concurs organitzat pel Centre de Formació Interdisciplinària Superior de la UPC (#CFIS). Així ho van fer…, i tenim 4 finalistes!

Exposició Imaginary

Exposició Imaginary