Skip to main content

Dolces matemàtiques

Dolces matemàtiques

Un company del grup Sol (5 anys) ens va portar una bossa de caramels que va recollir a la festa de Sant Medir. Això ens ha servit per conèixer festivitats locals i ens ha portat a desenvolupar tot un treball matemàtic.

Les activitats manipulatives vinculades a situacions reals i quotidianes ajuden als infants a comprendre les operacions matemàtiques bàsiques i a crear estratègies per resoldre problemes.
El que hem fet ha estat dividir i classificar, seguint diferents criteris, els caramels. Hem fet un comptatge per colors i també del total. Després ens hem plantejat una hipòtesis: “Hi haurà un caramel per a cada nen/a i mestra des del grup Mare Natura (4 anys) fins al grup Vida (7 anys) i en sobraran”.
Per comprovar la nostra hipòtesis hem hagut de decidir entre tots com faríem aquesta repartició per tal que cada grup tingués el número just de caramels i de tots els gustos.

Dolces matemàtiques

Dolces matemàtiques