Skip to main content

Els nostres mestres al «Programa educatiu HelloMath»

Els nostres mestres al "Programa educatiu HelloMath"

El Congrés de Collita del programa de formació de professorat HelloMath d’Educaixa ha tingut lloc aquest cap de setmana.

En aquesta part del programa els mestres presenten les activitats que han dut a terme a l’aula durant la primavera (fase de reg), després d’haver fet la formació a principis del curs 2021-2022 (fase de sembra).
El Congrés va començar divendres amb una visita al MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya) on el lema principal és «Prohibit no tocar», guiada per l’Anton Aubanell i en Guido Ramellini.
Per la tarda els docents van presentar els pòsters de les seves activitats i l’anàlisi dels resultats de la seva experiència.
Un grup de mestres de l’Escola va presentar el projecte «Donem Vida al Geoplà» on han intervingut durant aquest curs el Grup Sol (5 anys), el Grup Vida (7 anys), el Grup CRAM (8 anys), el Grup Greenpeace (9 anys) i el Grup GEA (12 anys).
El divendres va acabar amb una fantàstica sessió de Toni Beardon (African Institute for Mathematical Sciences -AIMS-) i Ainslie Caroline.
El dissabte es va iniciar amb un Focus Group per tal de debatre com es poden integrar les matemàtiques i el pensament computacional a l’aula i dissenyar activitats amb aquest propòsit. Tot plegat dinamitzat amb activitats ben riques i molt entusiame per Ana Municio, d’Educaixa.
Després d’una visita al CosmoCaixa els mestres van rebre feedback sobre els projectes presentats el dia anterior i el congrés va culminar amb una brillant sessió de Charlie Gilderdale, de NRICH maths (organització que proporciona recursos educatius de matemàtiques gratuits pel rang d’edat dels 3 als 18 anys).
La cloenda, molt emotiva, plena de gratitud i satisfacció, la va fer la Marta G. Matos, d’Educaixa.
Ens emportem tots una gran experiència que ens fa reflexionar sobre la nostra pràctica, ens permet compartir inquietuds i entusiasme amb altres mestres d’arreu d’Espanya, però per sobre de tot, la nostra passió per l’aprenentatge i l’acompanyament dels infants i adolescents.

Els nostres mestres al "Programa educatiu HelloMath"