Skip to main content

La màgia de les paraules

Fa molt de temps, en un món sense lletres ni paraules escrites, la comunicació entre les persones es limitava a gestos i sons. Les històries, el coneixement i la saviesa es transmetien de boca en boca i la memòria era l’única eina per preservar el passat.

El Grup Posidó (13 anys), dins el projecte Egipcis vs mesopotàmics, va tenir un somni en el qual sortien símbols rars que ballaven a l’aire formant paraules i frases. Ben aviat van descobrir la possibilitat de plasmar aquests símbols en fulls, o en tauletes d’argila. Van “descobrir l’escriptura” i, amb ella, la importància en l’evolució cultural de la humanitat.

La màgia de les paraules s’havia fet realitat i d’aquesta manera ens permetria connectar el passat i guiar-nos cap el futur.

Entendre el naixement de l’escriptura proporciona una base sòlida per comprendre la història, també fomenta l’apreciació de la diversitat cultural i el poder de la comunicació escrita, i ofereix l’oportunitat de desenvolupar habilitats de recerca i arqueologia, així com habilitats de pensament crític i creativitat.