A partir d’unes fulles de palma engroguides i d’uns trenats fets amb aquestes fulles de palma els nens i nenes del Grup Bufada (6 i 7 anys) han tingut la idea de doblegar i trenar cartolina.
Per la Diada de Sant Jordi vam fer uns dracs de titelles, trenant cartolines per al cos i les potes i retallant les altres parts (urpes, foc, dents…).
Amb aquesta activitat hem seguit desenvolupant habilitats manuals de més precisió i meticulositat, de motricitat fina.
Amb paciència, cal fer les coses a poc a poc perquè surtin correctament i imaginació a l’hora de dissenyar les urpes, el foc, les dents… han sortit uns dracs fantàstics.
Ara estem pensant en fer una representació de titelles pels més petis de l’Escola. Preparant-la seguirem aprenent moltes més coses.
La motricitat es refereix a la capacitat de coordinar i controlar els moviments del cos, incloent-hi les mans, els braços, els dits i les cames. Durant els primers anys de vida, gran part de l’aprenentatge passa a través del moviment, per la qual cosa un desenvolupament adequat de la motricitat és fonamental per als infants.
Hi ha dos tipus principals de motricitat: gruixuda i fina. La motricitat gruixuda implica moviments més grans, com ajupir-se, girar o mantenir l’equilibri. D’altra banda, la motricitat fina es relaciona amb moviments més delicats i específics, com ara enfilar una agulla, tallar objectes petits, etc.