Ir al contenido principal

La Màgia de la Col Llombarda: Descobrint l’Acidesa

Els infants del Grup Llonganissa (6 i 7 anys) fa unes setmanes van realitzar «l’Experiment de l’Ou Saltarí», treballant amb ous, vinagre i suc de llimona. A partir d’aquesta activitat se’ls va despertar la curiositat per saber més sobre els aliments i els líquids àcids.

Amb aquest interès, hem dut a terme un nou experiment: «L’experiment de la col llombarda». Hem descobert que l’acidesa no és només un gust, sinó també una propietat present en molts líquids i aliments. La col llombarda ens ha servit com a indicador natural: en barrejar el seu caldo amb diferents líquids, el canvi de color ens revela el nivell d’acidesa. Si la barreja es tenyeix de vermell o rosa, el líquid és àcid; si es torna blau o verd, és bàsic (menys àcid).

Hem provat aquesta reacció amb quatre aliments diferents. El vinagre i el suc de llimona han mostrat un color vermell intens, confirmant la seva acidesa. En canvi, la llet i el bicarbonat han adoptat tonalitats liles i blaves, indicant que no són àcids.

A més d’aprendre conceptes científics com l’acidesa i desenvolupar el pensament crític, hem aprofitat els caldos resultants per fer una aquarel·la. D’aquesta manera, a més de potenciar el coneixement científic, hem donat espai a la creativitat i a la imaginació.

Escola L'Horitzo
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.