Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.
MÀGIA A LA CUINA
Els nens dels grups Timbal, Conte, Mòbil i Tele (1 a 4 anys) ens hem reunit per fer aquest projecte en comú. Al nostre hort han crescut els espinacs, i hem decidit collir-los i cuinar-los i fer-los més atractius, que convidin a tastar-los.
Hem seguit aquests passos:
Hem seguit aquests passos:
- Recollida a l’hort: Tots reunits tallem els espinacs i observem com són les fulles, les arrels…
- Preparem els espinacs: Toquem els espinacs, els tallem i els rentem.
- Bullim la verdura: Els nens de 3 i 4 anys, a la cuina, posen els espinacs en una cassola amb aigua bullint i observen que canvien de color i es fan més petits (redueixen el seu volum).
- Experimentem i manipulem els espinacs: Els nens del grup d’un any toquen, descobreixen i juguen amb les diferents textures de les verdures, crues i bullides.
- Preparem els farcellets: Els nens dels grups de 2 a 4 anys preparem individualment cada farcellet.
- Els cuinem: Una vegada fets, els posem al forn, els cuinem i esperem a que es refredin.
- Tastem i mengem el nostre producte.
Els nens dels grups Timbal, Conte, Mòbil i Tele ens hem reunit per fer aquest projecte en comú
Els nens dels grups Timbal, Conte, Mòbil i Tele ens hem reunit per fer aquest projecte en comú
Els nens i nenes viuen el procés pel que passen els espinacs des de l’hort fins a la taula
Els nens i nenes viuen el procés pel que passen els espinacs des de l’hort fins a la taula
Qüestió essencial
Els nens i nenes viuen el procés pel que passen els espinacs des de l’hort fins a la taula.
Productes finals
La recollida dels espinacs i l’elaboració d’uns farcellets amb pasta de full, formatge i els espinacs.
Les finalitats de l’aprenentatge
- Familiaritzar els nens amb els productes de l’hort.
- Acostumar-los a menjar de tot, a seguir una dieta mediterrània i equilibrada.
- Fomentar la creativitat.
- Manipular i observar el comportament dels aliments en la seva transformació a la cuina.
Materials i eines necessàries
- Estris de cuina i els ingredients per cuinar
- Espinacs
- Formatge
- Pasta de full
Reflexions dels mestres
Fent aquest projecte hem observat als nens i nenes passant-s’ho molt bé. Han gaudit amb tot el procés, la recollida, la manipulació, del moment d’estar a la cuina, fent els farcellets, observant com havien quedat i menjant-se’ls.
En un principi no les teníem totes quan vam veure els espinacs creixent a l’hort, vam tenir el dubte, se’ls menjaran?
I la resposta ha estat: sí, se’ls han menjat i els hi ha agradat molt! Han après cuinant i menjant!