Skip to main content

El monotip

El monotip

El Monotip és una tècnica d’impressió. Com el seu nom indica, només es pot crear una única còpia.

El Grup Mare Natura (quatre anys), n’està aprenent a fer.
Per realitzar aquest taller necessitem una superfície llisa, com ara un vidre, on posar tinta, del color escollit. Amb l’ajuda d’un rodet escampem la tinta sobre el vidre i fem el dibuix amb la punta d’un retolador sec. Finalment posem damunt del dibuix una cartolina blanca i… ja tenim l’expressió artística que hem creat.
El Monotip permet desenvolupar moltes habilitats i capacitats. L’infant treballa l’atenció, ha d’estar molt pendent del que està fent. Ha de seguir un ordre, si ho fa d’una altra manera, la creació no sortirà. Ha d’anar a un ritme ràpid, si va molt a poc a poc, la tinta podria assecar-se. Permet fer un treball ferm i rigorós del traç. Ajuda a millorar fent la pinça amb el dit polze i índex, hem d’agafar amb força el retolador i exercir una pressió adequada per aconseguir el traç desitjat. La lateralitat és un altre aspecte rellevant que treballem amb el monotip, quan comencen a escriure, observem, i ens adonem que surt el dibuix al revés, efecte mirall. Paciència, creativitat, autonomia, seguretat, etc.

El monotip

El monotip