Skip to main content

Petits i grans

L’Hugo, del grup Mercè Rodoreda  (14 anys), ha anat al grup Turlututú (4 anys) i ha demanat la nostra col·laboració perquè està fent una investigació per a la seva tesina.

Ens ha explicat que a les nostres mans hi tenim uns microorganismes, que són uns éssers vius molt i molt petits que no veiem a ull nu.

Amb un bastonet de les orelles ens ha fregat les mans i ens ha fet moltes pessigolles. Després ha passat el bastonet per damunt una placa de Petri on hi havia gelatina de brou de pollastre i ens ha explicat que, d’aquí uns dies, aquests microorganismes s’hauran reproduit i ens els podrà ensenyar perquè tots junts es poden veure.

Per l’Hugo ha estat un gran esforç haver d’explicar allò que ell tenia tan clar amb un vocabulari i un discurs per a nens i nenes de 4 anys; i aquests han quedat meravellats per allò que ell els explicava.

És d’una gran riquesa la que ens aporten aquestes sinèrgies produïdes pel compartir. Enriqueixen tot l’aprenentatge i creen motivació, tant important per avançar en qualsevol àmbit d’aprenentatge. i en aquest cas en ambdues edats.

Ara… estem ansiosos per saber com aquests microorganismes poden reproduir-se.