Skip to main content

Bona nit cresol que la llum s’apaga

S’acaben les  JAF (Jornades d’Aprenentatge a Fora) que són una molt bona oportunitat per treballar aspectes emocionals. Nosaltres creiem molt en la importància de saber gestionar les emocions.

A les JAF els infants, els més petits, han de ser molt més autònoms del que són habitualment a casa, ja que no estan a la seva zona de confort on tot és més fàcil i més previsible. A l’estar en un entorn desconegut, hauran de posar en funcionament tot un seguit d’habilitats: vestir-se i menjar sols, tastar un menjar que no saben si els agradarà, dormir sols al seu llit, encara que sigui envoltat dels companys i companyes. Els més grans també han de ser responsables de les seves coses, superar moment d’enyorança, solucionar un conflicte amb un amic, trobar el seu espai entre els iguals…

Les situacions noves creen incerteses i dubtes, però a l’enfrontar-se a aquests nous reptes creixen extraordinàriament.

Per tot plegat la tornada és també un moment important. Els pares i els adults que estem al seu costat els podem ajudar donant-los atenció i escoltant-los, donant-los espai, explicant-los allò que hem fet nosaltres, acceptant les seves emocions, etc. Molt probablement arribaran cansats per això cal evitar fer-los moltes preguntes, ells ja ens aniran explicant coses. Si els atabalem amb preguntes tipus com t’ho has passat bé? T’han picat els mosquits? Ens has enyorat? Has plorat? Era bo el menjar? Has fet amics? Estàs content? etc. Estarem dirigint el seu pensament cap allà on no volem que vagi.

Fer-los acompanyament i sentir satisfacció. Veure el camí fet pels fills i filles subratllant el benestar i l’orgull que provoca la superació d’un repte.

Benvinguts!