Skip to main content

Hàbits saludables

El grup dels més petits (1 i 2 anys) ens hem tornat cuiners. Aprofitant les fruites que l’època de l’any ens ofereix, hem explorat, observat, manipulat, cuinat i per últim tastat el codonyat, i ens ha agradat molt!

Cuinar amb els més petits és important perquè ajuda en l’adquisició d’hàbits saludables i és una manera més d’ajudar-los a tenir una bona relació amb els aliments. El fet de fer-los partíceps del procés, fa que els infants se sentin més atrets pels nous aliments presentats.

L’alimentació és un procés que ens acompanyarà sempre, i de la qual obtenim els nutrients que ens permeten cobrir els requeriments de l’organisme, créixer i desenvolupar-nos. Però també ens aporta salut, fomenta l’aprenentatge d’habilitats socials, hi entren en joc els sentits, i esdevé un signe d’identitat cultural.

Els hàbits alimentaris saludable i sostenibles cal anar-los adquirint des de les primeres etapes de la vida.