Skip to main content

Descobrim amb emoció

Amb les primeres pluges de la tardor surten els cargols i un company de l’Escola ens va portar un cargol al grup.

Observem al cargol i veiem que té quatre banyes, té dos ulls, és de color verdós, és babós i té una closca molt dura. Li cantem la cançó i observem com treu el cap de la closca!!

Hem volgut acariciar al cargol i hem comprovat que s’amagava, però en tornar a cantar, tornava a sortir. I també hem anat a la cuina per donar-li fulles d’enciam per menjar.

Aquesta simple experiència d’observar té un impacte increïble en el desenvolupament cerebral dels nostres infants. Quan els nens i les nenes exploren i examinen objectes, com el nostre cargolet, estan construint connexions neuronals fonamentals.

Encara que soni sorprenent, aquesta activitat està ajudant a construir les bases per a habilitats més avançades, com ara la lectura i l’escriptura!

L’observació activa estimula àrees clau del cervell i desenvolupa habilitats cognitives essencials per a l’aprenentatge futur.

Observar, explorar i descobrir el món que els envolta és la manera natural en què els nens desenvolupen les habilitats que els serviran tota la vida.

Ens emociona ser testimonis d‟aquests moments màgics d’aprenentatge.

Creiem en fomentar la curiositat i l’amor per l’exploració des del principi, aplanant el camí per a un futur ple de descobertes.