Skip to main content

Les hortalisses de tardor-hivern

Els nens i nenes del Grup Bufada (6 i 7 anys) fem una pluja d’idees per triar, d’entre les més adequades, les hortalisses que podem plantar a la tardor-hivern.

Les anem anomennat i aprenent quines sí podem posar en les nostres taules de cultiu.

Per decidir quines plantem, hem de mirar quines són amigues (compatibles) i quines no ho són. També si el seu creixement és més ràpid, o més lent.

Ens inventem uns símbols relacionats amb el moviment dels animals del mar ja que aquest curs el Projecte Global de l’Escola va sobre els oceans.

A les que creixen ràpid les hem representat amb el dibuix d’un narval; les que creixen mig-mig hem decidit representar-les amb el dibuix d’una balena i les que el seu creixement és lent amb el d’un cavallet de mar. Així ens serà més fàcil i visual diferenciar les velocitats del creixement.

Tenint en compte les diferents classificacions que hem fet, hem decidit per votació a mà alçada que planterem: bròquils, cols, enciams, cebes, espinacs, raves i pastanagues.

A les dues taules de cultiu plantarem el mateix, en una taula de cultiu regaraem amb aigua dolça i a l’altre taula de cultiu regarem també amb una octava part d’aigua de mar. Què passarà?