Skip to main content

Construint camins

Els nens i nenes del Grup Mediterrani (4 i 5 anys) han jugat amb un circuit d’empremtes i fletxes, a més d’experimentar motriument diferents desplaçaments. En aquest circuit hem atribuït un color a cada lateral del cos (dreta-blau, esquerra-vermell) de manera que han posat a prova la seva lateralitat per seguir les empremtes amb el seu cos de manera correcta.

Treballar la motricitat, i en concret la lateralitat, a l’educació infantil és essencial pel desenvolupament integral dels nens. Contribueix al creixement físic, millora la coordinació i l’equilibri, fomenta habilitats cognitives, promou el desenvolupament social i emocional, i prepara els nens per a l’aprenentatge futur. A més, les activitats motrius en aquesta etapa estableixen fonaments per hàbits saludables i millor desenvolupament del llenguatge. En conjunt, aquest treball positiu en la motricitat és clau per al benestar i l’èxit dels nens i nenes a llarg termini.