Skip to main content

El plaer de l’estona dels àpats

El temps dels àpats a l’Escola té un paper fonamental en la vida dels més petits, especialment per a aquells que estan fent els primers passos en el món de l’alimentació. En aquest període crucial, no només es tracta de nodrir els seus cossos en desenvolupament, sinó també de cultivar una relació positiva i emocional amb el menjar. A més, durant aquests anys crucials, els nens i les nenes estan en una fase de descoberta constant, i l’estona d’esmorzar, dinar i berenar es converteix en una oportunitat invaluable per explorar nous sabors i textures.

Els àpats estan dotats de gran valor educatiu i formen part de la vida quotidiana.  Aquestes estones esdevenen moments privilegiats de relació.

Entenem que l’aspecte emocional és fonamental en aquest procés. El dinar no és simplement una tasca rutinària, sinó un moment de cura i afecte. Busquem un entorn acollidor i de suport, on cada nen se senti estimat i segur durant els àpats. Creiem que aquest ambient afectuós contribueix no només a una experiència alimentària més plaent sinó també a la formació d’hàbits alimentaris saludables a llarg termini.