Skip to main content

Fem un monotip?

Fem un monotip?

Als nens i nenes del grup Mediterrani (4 i 5 anys) els hi encanta fer monotips. El monotip és una tècnica d’impressió que es caracteritza per ser una modalitat única, cada obra és irrepetible.

S’utilitza una planxa de metacrilat on s’empastifa la tinta mitjançant un rodet. Després l’infant fa la seva creació amb una punta que “neteja” la tinta i finalment es col·loca un paper sobre la planxa, s’exerceix pressió i la imatge dibuixada es transfereix en el paper.

Aquesta tècnica proporciona resultats inesperats i únics, perquè cada impressió captura la gestualitat i la improvisació de l’artista que cada nena i nen porta dins.

El monotip permet una representació visual immediata i directa, perquè cada peça és única i no es pot replicar exactament. Això fa que el dibuix en monotip sigui una forma emocionant i expressiva d’art, capturant l’espontaneïtat i l’essència del moment creatiu.