Skip to main content

Les esponges marines

El Grup Bufada (6 i 7 anys) continuem l’aventura d’investigar les esponges marines.

Hem fet el 2n congrés i per això, primerament, tots “ens hem vestit com científics i científiques”.

Per començar, amb una balança de precisió, hem pesat les esponges seques, individualment i també totes juntes.

A continuació cada equip hem posat una esponja dins d’aigua i hem observat que passava: canviava una mica el color de les esponges i de l’aigua; s’observaven algunes bombolles; l’esponja absorbia l’aigua, però quan la premem surtia; pesava més.

Tot seguit hem exposat les observacions davant de tots “els científics i científiques” veient que en alguns aspectes coincidíem i altres potser eren diferents o no els havíem observat. Per acabar hem pesat les esponges molles i hem pogut esbrinar la diferència de pes.

Avui hem començat a respondre a algunes preguntes que havíem plantejat en l’anterior congrés.

Continuarem investigant i aprenent!