Skip to main content

Mesura, series i patrons

El Grup Mare Nostrum (5 anys) hem explorat la mesura a través d’un repte: crear unes estovalles per les nostres taules. Hem recordat com funciona la cinta mètrica i ens hem familiaritzat amb ella posant en pràctica el seu ús. Hem parlat sobre el concepte de llargada i amplada, hem mesurat la taula, hem passat les mesures al paper i hem retallat el necessari.

Durant el problema hem hagut d’anar trobant solucions (falta paper, en sobra…) i anar cooperant en equip per resoldre les dificultats.

En una segona sessió les hem decorat estampant formes geomètriques 3D, creant seriacions. Per això, hem recordat com elaborar series i buscar patrons per decidir com les voliem decorar. Cada grup ha decidit el patró, les formes i els colors i s’han posat mans a l’obra.

A partir d’un repte pràctic, connectat amb la vida propera i quotidiana, els alumnes han hagut de col·laborar compartint coneixements matemàtics de geometria, numeració, resolució de probleme i, mesura i trobar connexions també amb altres competències amb un objectiu col·lectiu comú.