Skip to main content

Connectant amb el patrimoni

Amb les Sortides per Barcelona que fem quizenalment analitzem les característiques dels diferents elements del medi social i cultural de la ciutat, identifiquem la seva organització i establim relacions entre les seves propietats, procediments que ens porten a reconèixer el patrimoni cultural i natural de la nostra ciutat.

En la passada Sortida, tot passejant pels carrers del barri de la Barceloneta, un barri de pescadors, vam entendre millor el món en el seu context temporal. Conèixer els indrtes permet valorar-los i preservar-los. Observar com eren els carrers, les cases, la bandera del barri, el mercat, l’església de Sant Miquel del Port, les restes de la Fàbrica de la Maquinista, la font en homenatge a Carmen Amaya… ens va portar a posar-nos a la pell dels habitants que Felip V va fer fora del Barri de la Ribera, així com vam poder observar la remodelació del barri, per la celebració dels Jocs Olímpics Barcelona’92.