Skip to main content
Estructura horària i rutines

Estructura horària i rutines

Estructura horària i rutines

Tal com hem esmentat en l’apartat anterior, no estem de vacances. Per tant, per tal de poder marcar la diferència entre la situació que estem vivint i unes vacances, és important que es noti en la pròpia organització horària de la llar:

  • És important establir un horari que es pugui repetir al llarg dels dies. El fet que l’infant pugui anticipar-se al què passarà demà l’ajudarà a mantenir el seu equilibri emocional, li aportarà molta seguretat i confiança. Podem ser una mica flexibles davant de tanta situació excepcional, però cal tenir clar que en línies generals, una rutina clara els farà estar millor.
  • També és important que durant el confinament diferenciem la setmana del cap de setmana. Per fer-ho podem preparar quelcom especial i amb il·lusió (cuinar un plat especial pel cap de setmana, utilitzar una vaixella diferent i decorar la taula amb espelmes, plantes o manualitats fetes pels propis infants…).
  • És important mantenir els horaris de llevar-se, els àpats i anar a dormir. Això els ajudarà a recuperar els hàbits que tenien adquirits quan la situació torni a la normalitat.
  • També és fonamental que es vesteixin i es canviïn de roba, fer-los partícips de les tasques domèstiques en la mesura del possible, així com també que segueixin les tasques escolars recomanades pels mestres, que juguin, berenin, badin… Hi ha moments per a tot i aquesta situació pot ser una oportunitat per poder entrenar amb ells la capacitat de gestionar-se el seu propi temps.
  • Especialment amb els més petits, l’acompanyament haurà de ser més intens. Mantenir converses, compartir les estones del contes i que els infants ens vegin presents i disponibles, els farà sentir-se segurs.
  • Pel que fa als més grans i especialment adolescents; serà important supervisar les tasques, així com també respectar els seus moments d’intimitat (picar a la porta abans d’entrar…)
  • Aquesta situació ens permetrà compartir tasques domèstiques amb els infants i pot ser una bona oportunitat per aprendre i adquirir nous hàbits i responsabilitats. No obstant això, és recomanable incorporar aquests nous hàbits de manera positiva per tal que els infants puguin gaudir del plaer de fer-se grans.
  • Finalment, serà molt important transmetre aquestes rutines no com una obligació, sinó més com un seguit d’actuacions que ens ajudaran a estar millor i a transitar aquest moment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *