Skip to main content
Orientacions que poden ajudar a mantenir als infants informats

Orientacions que poden ajudar a mantenir als infants informats

Orientacions que poden ajudar a mantenir als infants informats

 

  • Fes-los sentir partícips. Als infants els agrada saber que també formen part del grup social i que aquesta situació pot canviar també amb la seva cooperació. Així doncs, els hem d’explicar que no estem a l’Escola i hem d’estar més a casa per tal de poder ajudar a les altres persones, per no permetre que el virus arribi als més febles i perquè professionals de la sanitat puguin fer la seva feina.
  • Estigues atent/a als seus dubtes i preocupacions, i respon a les seves preguntes a mesura que vagin apareixent, seguint el seu ritme. Demostra’ls que poden expressar-se i confiar-nos els seus dubtes.
  • Proporciona’ls explicacions entenedores i adaptades al seu nivell de comprensió. Aquí podràs trobar diferents continguts (Coronavirus i Confinats) per explicar la situació als més petits. Entre altres contes ja recomanats, recomanem també el conte La Rosa contra el virus, una historieta escrita per un equip de professionals de la psicologia de la Infància.
  • Comprova quina informació o idees tenen els infants sobre el coronavirus i desmenteix les que no siguin correctes. Ajuda’ls a contextualitzar i filtrar les informacions que reben per els diferents canals.
  • No els menteixis, i evita tant l’alarmisme com la minimització. Únicament regula el flux d’informació i no els en donis més de la necessària. Davant d’això tingues en compte que algunes de les respostes a les seves preguntes els podran generar sentiments de tristesa, ràbia, por… No obstant, els infants són capaços de pal·liar aquests sentiments amb la nostra ajuda. Així doncs, és preferible experimentar tristesa o ràbia que un sentiment de desconfiança, ja que aquest últim és més difícil d’acompanyar.
  • Si ens trobem amb infants que no ens pregunten o sembla que no connecten amb la situació, hem de garantir que els aportem un mínim d’informació que els ajudi a adoptar les mesures de seguretat i d’autoprotecció (rentar-se les mans, mocar-se o tossir posant-se un mocador a la part interior del colze, no sortir al carrer o sortir el mínim possible…) així com també aporta’ls-hi criteris per donar sentit a les circumstàncies que estem vivint.
  • Redueix la seva por explicant-los que les persones que l’envolten sabeu bé com cuidar-vos i protegir-vos, i que tots actuem units. Cal transmetre als infants que tant vosaltres com les autoritats (serveis sanitaris, polítics, etc.) teniu un pla clar sobre què fer per ajudar a parar la situació i saber què fer si algú es contagia.
  • Si l’infant ha donat positiu en el test de detecció, explica-li detingudament les noves normes i restriccions, i els motius pels que cal que les respecti.
  • Tal com s’ha esmentat anteriorment, recorda que amb la infància transmetem més informació a través dels nostres comportaments i actituds que a través de les paraules.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *