Skip to main content
Trobar-li un sentit a tot plegat

Trobar-li un sentit a tot plegat

Trobar-li un sentit  a tot plegat

Per poder mantenir el nostre benestar físic i psicològic, així com també activar el nostre pensament positiu, és important trobar-li un sentit a aquesta circumstància excepcional.

Per fer-ho, és recomanable que no ens prenguem aquest temps com un temps de vacances. Si parlem de vacances, podem fer que els infants associïn una vivència a situacions que no ho són. Això pot fer que en un futur agafin pors cada vegada que els hi diguem que anem de vacances.

No són vacances perquè hem d’estar a casa, perquè no podem anar a visitar a molts dels nostres éssers estimats (avis, cosins, amics, etc.). Tampoc són vacances perquè els pares no poden treballar normalment com ho solen fer, perquè els adults es mostren més preocupats del què passa fora. No són vacances perquè apareixen més sentiments d’angoixa, ràbia i tristesa, perquè aquesta situació d’incertesa ens pot dur a viure un procés semblant al procés del dol, degut a les pèrdues “temporals” que estem experimentant. En definitiva, no són vacances perquè tot plegat té un altre sentit: afavorir que els i les professionals facin el seu treball i evitar que la malaltia arribi a les persones més vulnerables

Per tant, cal parlar amb propietat i informar als infants d’allò que està passant. Val a dir que encara que el nostre instint protector de vegades no ens ho permeti veure, els infants són persones competents, i tenen tot el dret a estar informats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *