Skip to main content
Situem-nos: La importància del temps i de l’espai

Situem-nos: La importància del temps i de l’espai

Situem-nos: La importància del temps i de l’espai

És de gran importància que els nens i nenes (tant grans com petits) puguin situar-se en el temps. Això els ajudarà a mantenir el lligam amb la quotidianitat. Per fer-ho es pot usar un calendari o agenda per marcar amb alguna senyal el dia de la setmana en el que ens trobem.

Pel que fa a l’espai, és fonamental poder ampliar els espais dels infants dins de casa en la mesura del possible. No obstant això, també és de rellevant importància “reservar” espais per als adults. Així doncs, l’objectiu és que tots els membres de la família es puguin sentir respectats respectivament. A continuació mostrem algunes recomanacions en relació a l’espai:

  • Si encara no el tenen, important que els més petits puguin tenir algun espai on puguin accedir als seus materials d’una manera autònoma.
  • És recomanable mantenir els espais nets i endreçats. Això aportarà calma, harmonia i serenor. Ells mateixos poden cooperar per aconseguir-ho.
  • Recomanem també que a casa, en la mesura del possible, els infants disposin d’espais i materials per poder realitzar diferents activitats: construccions, escriptura, dibuix, pintura, jocs per compartir (jocs de taula, trencaclosques), joc simbòlic (pels més petits), elements sensorials (sonors, tàctils, instruments musicals..), elements per poder realitzar moviment corporal.

Dins d’aquest apartat ens agradaria destacar que el moviment lliure és una necessitat bàsica de la infància. Davant d’això, entenem que les situacions seran diferents en funció del lloc on visqui cada família. No obstant això, en la mesura del possible és important utilitzar al màxim els espais exteriors dels que es disposin (terrassa, jardí, balcons…).

En cas que no es disposi de cap espai exterior, es recomana habilitar algun espai dins de casa per tal que el nen o nena pugui moure’s més lliurement (jugar a pilota, ballar, saltar, cridar…). Per tant, sempre garantint la seguretat de l’infant, és important que l’adult pugui ser més flexible en quant a les normes de l’interior de casa. Prèviament és recomanable explicar que aquestes normes són excepcionals degut a la situació que esteu vivint, i que quan la situació torni a la normalitat, les normes tornaran a ser les mateixes que abans.

Pel que fa als més grans, també podem proposar fer exercicis físics conjuntament de bon matí per tal de començar el dia actius i amb positivisme.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *