Skip to main content
Enfortim el vincle: cuidem-nos, protegim-nos

Enfortim el vincle: cuidem-nos, protegim-nos

Enfortim el vincle: cuidem-nos, protegim-nos

Per poder atendre de manera atenta i conscient als nostres infants és important organitzar-se com a família, estructurar el dia i fer torns sempre que la situació ho permeti.

El primer pas és prendre consciència i acceptar que la situació pot arribar a ser molt intensa i que poden aparèixer emocions desagradables, les quals són lícites. Hi hauran moments de malestar, nervis i preocupació, moments on les persones adultes necessitaran prendre oxigen per poder atendre de manera
individualitzada i conscient als seus infants. També hi haurà moments on l’adult necessitarà dedicar el seu temps per a treballar, realitzar altres tasques de la llar i sobretot i especialment, per a cuidar-se.

És important que l’adult es cuidi ja que si els infants veuen com l’adult es cuida, els ajudarà a cuidar-se d’ells mateixos, prenent-nos com a exemple.

Cal tenir present el missatge més poderós per l’infant és el missatge que es fa a través del modelatge, de l’acció. Aquest missatge els farà saber que estem aquí i ara, presents, que estem davant d’unes circumstàncies diferents, però que fem el millor que podem fer: cuidar-nos.

És important tenir en compte que enfortir el vincle i atendre de manera individualitzada als infants, no significa que haguem de tenir-los sempre estimulats, amb un munt d’activitats programades per fer durant tota la jornada. De la mateixa manera que l’adult ha de poder passar temps amb ell mateix, l’infant també necessita disposar d’aquest temps i espai propi. Així doncs, l’adult ha de procurar fomentar l’autonomia de l’infant, acompanyant-lo en aquest espai personal i transmetent-li, amb fermesa i estima, que ell també és capaç d’estar amb ell mateix.
Val a dir que quan ens referim a les activitats autònomes no fem referència al fet de jugar a videojocs o veure pel·lícules, sinó que ens referim a activitats pròpies i espontànies que puguin ser una oportunitat d’aprenentatge i una font de creativitat. Malgrat això, és important remarcar que veure una pel·lícula o jugar a videojocs, no ho considerem inoportú, sempre que es faci amb moderació i responsabilitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *